Portret Lucia Ducastel

Francine Bisscheroux maakte een wandmozaïek van Lucia Lampers-Ducastel die haar poppenverzameling in de bibliotheek liet zien. Het mozaïek is te zien in de bibliotheek. Francine heeft de symboliek van haar Surinaamse afkomst verwerkt. Lucia is een kind van een Surinaamse moeder en een Nederlandse, blanke vader. Zijzelf is Surinaams, maar heeft een blanke huid. Zij ondervond als kind van 2 kanten discriminatie. Dit gegeven en haar poppen maakten diepe indruk op Francine. Francine heeft Lucia daarom een donkere huid gegeven, omdat zij zo Surinaams van binnen is.     Bekijk hier meer kunstwerken van Francine

Portret in mozaïek van Lucia
Samen exposeren: Lucia exposeerde haar 150 poppen in de bibliotheek van Hellevoetsluis en Francine maakte een portret van Lucia in mozaïek.
Francine met LuciaFrancine Bisscheroux maakte een wandmozaïek van Lucia Lampers-Ducastel die haar poppenverzameling in de bibliotheek liet zien. Het mozaïek is te zien in de bibliotheek. Francine heeft de symboliek van haar Surinaamse afkomst verwerkt. Lucia is een kind van een Surinaamse moeder en een Nederlandse, blanke vader. Zijzelf is Surinaams, maar heeft een blanke huid. Zij ondervond als kind van 2 kanten discriminatie. Dit gegeven en haar poppen maakten diepe indruk op Francine. Francine heeft Lucia daarom een donkere huid gegeven, omdat zij zo Surinaams van binnen is.     Bekijk hier meer kunstwerken van Francine

Portret in mozaïek van Lucia
Samen exposeren: Lucia exposeerde haar 150 poppen in de bibliotheek van Hellevoetsluis en Francine maakte een portret van Lucia in mozaïek.
Francine met Lucia